Achter de schermen

In de artikelen hieronder probeer ik inkijkje te geven in mijn keuken als productfotograaf, om zo te laten zien hoeveel erbij komt kijken om goede high-end productfoto’s te maken.

Stacks Image 2628

Achter de schermen: Licor 43 Fireworks

Tijdens het schieten van deze foto heb ik mijn Gopro camera mee laten draaien om een “behind the scenes” filmpje te maken:

Ballantines Hard Fired

Achter de schermen: Ballantines Hard Fired shot !

Tijdens het schieten van deze foto heb ik mijn Gopro camera mee laten draaien om een “behind the scenes” timelapse filmpje te maken:

Hugo Boss splash

Achter de schermen: Hugo Boss splash !

Deze foto heeft enige voorbereiding gevergd. Ik heb de splash namelijk gemaakt met behulp van witte muurverf. De splashes creëerde ik door met voorwerpen in een klein laagje verdunde verf te slaan. Om mijn studio en apparatuur te beschermen was ik dan ook genoodzaakt om alles van te voren af te plakken met plastic. Ik heb in deze sessie een groot aantal splashes gemaakt met verschillende (vormen) voorwerpen, omdat elke vorm weer een ander soort splash geeft. Verder heb ik onder meerdere hoeken gefotografeerd zodat ik deze splashes eventueel vaker kan gebruiken.

lancome poederexplosie

Achter de schermen: Poederexplosie !

Deze foto heb ik gemaakt naar aanleiding van een online training die ik heb gevolgd. Het doel was om te leren om hi-speed fotografie toe te passen met special effects, om op die manier creative shots te maken. Uiteraard is dit shot opgebouwd uit verschillende foto’s. Heel veel foto’s zelfs….

keukenmes

Achter de schermen: Keukenmes

Ik ben begonnen met het mes vast te lijmen aan een metalen buisje, met behulp van een Hot glue lijmpistool. Dit metalen buisje kon ik vervolgens bevestigen in de accessoireklem van één van mijn C-stand statieven. Op deze manier kon ik het mes op de meest eenvoudige wijze belichten zonder mij druk te hoeven maken om ongewenste reflecties van een ondergrond of achtergrond. Het was mijn doel om een ‘gradient’ te creëren op het handvat, en een mooie ‘edge light’ rondom het mes.


vliegend makeup

Achter de schermen: Vliegend make-up

Ik volg al lange tijd online trainingen op het gebied van high-end productfotografie. Een van de trainingen betrof “defying gravity cosmetics”, oftewel het tarten van de zwaartekracht met make-up.

het was de bedoeling om de make-up artikelen te laten “vliegen”. Aangezien het in de lucht gooien van deze producten niet echt een optie was heb ik ze op een glazen plaat gelegd en met behulp van een speciaal soort kneedbare was schuin/ rechtop gezet en vervolgens van bovenaf gefotografeerd.


Red Bull water splash

Achter de schermen: Red Bull Splash !

Een tijdje geleden heeft Elinchrom een nieuw soort transmitter op de markt gebracht, de EL Skyport Plus HS. Deze trigger biedt een aantal nieuwe mogelijkheden die voorheen vrijwel onmogelijk waren op het gebied van studioflitsfotografie, althans met normaal betaalbare studioflitsers. Met behulp van deze trigger ben je namelijk niet meer gebonden aan een maximale sluitersnelheid van pakweg 1/200 sec. die normaal gesproken van toepassing is bij studioflitsfotografie. Hierdoor bestaat nu de mogelijkheid om te flitsen bij hele hoge sluitersnelheden tot 1/8000 sec, waarmee het mogelijk is geworden om perfect snelle beweging te ‘bevriezen’ in de lucht.


Gucci Guilty parfum

Achter de schermen: Gucci Guilty

Deze foto was één van mijn eerste projecten die ik deed op het gebied high-end productfotografie. Ik had specifiek gekozen voor dit flesje omdat deze enorm spiegelde en ik graag wilde leren hoe ik het licht goed kon sturen in dergelijke situaties. Als achtergrond zocht ik iets wat fonkelde omdat dit goed bij de edelsteentjes paste. Ik kwam op het idee om hiervoor gouden en zilveren kerstslingers te gebruiken. Dit viel nog niet mee… het was namelijk in de zomerperiode en probeer dan maar eens ergens kerstslingers te kopen… Uiteindelijk ben ik bij de hele familie en alle vrienden langs geweest om voldoende kerstslingers te lenen om de achtergrond mee te kunnen vullen.